A közösségi oldal új vezére, Elon Musk megszavaztatta a felhasználókkal, hogy visszaengedje-e a volt amerikai elnököt a platformra.


Mint szombaton megírtuk, szavazást indított a Twitter új tulajdonosa, Elon Musk arról, hogy állítsák-e vissza Donald Trump egykori fiókját az oldalon. A volt amerikai elnök aktívan használta az oldalát, amíg tavaly év elején véglegesen fel nem függesztették. Azért döntött akkor így a Twitter, mert szerintük Trump gyújtó hangú beszéde és közösségi felületein megjelent üzenetei okozták a Capitolium 2021. január 6-i ostromát.

Most, hogy a világ leggazdagabb embere átvette az irányítást a Twitter felett, megkérdezte a felhasználókat, hogy engedjék-e vissza az oldalra a volt elnököt.

Musk a voksolás lezárása után kihirdette, hogy az emberek döntöttek, így Trump fiókját visszaállítják. Ez már meg is történt, ide kattintva elérhető a volt elnök korábbi oldala, amely hosszú idő után szabadult fel a felfüggesztés alól.

Az azonban egyáltalán nem biztos, hogy a politikus valóban visszatér-e az oldalra. Mivel nemcsak a Twitterről, de a Facebookról és a Youtube-ról is letiltották, év elején egy saját közösségi oldalt indított Truth Social néven, ahol már 4,5 millióan követik.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!