Németország augusztus 31-ig meghosszabbította az úgynevezett utazási figyelmeztetést, írja az Euronews a Deutsche Welle alapján. A kormánydöntést hosszú egyeztetést előzte meg, a kabinet végül azt javasolja, hogy a koronavírus-járvány miatt kerüljék a nem létfontosságú turisztikai utazásokat az unión kívüli országokba.


A külügyminisztérium kivételesen engedélyezhet feloldást olyan országok esetében, ahol megfékezték a vírus terjedését. A kivételezettekről szóló döntés figyelembe veszi a fertőzöttek száma mellett az adott ország szűrési kapacitásait, egészségügyi előírásait és kórházi felkészültségét.

A nem javasolt úti célok között olyan népszerű idegenforgalmi célpontok is megtalálhatók, mint például Törökország, de a thaiföldi Ko Phi Phi strandjai is idetartoznak.

Horst Seehofer német belügyminiszter megerősítette, hogy az ország határain június 15-től nem állítják le az uniós, brit, svájci, norvég és izlandi útlevelekkel rendelkező beutazókat.

Germany says it will lift its travel warning for EU states, the wider Schengen region and the UK from June 15. The warning will be replaced by travel advice for individual countries.

German Foreign Minister @HeikoMaas warned that this was still far from moving back to normal: pic.twitter.com/UnDdyLIcHJ

- DW Politics (@dw_politics) June 3, 2020

Koronavírus - Még több hír a témában

Kiemelt kép: Christof Stache / AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!