„Ismeretlen tetteseket” – valójában azonban egy jól behatárolható gazdasági kört – vádolnak 14 milliárdos pénzmosással – tudta meg a Magyar Hang.


December 19-én érkezett a Központi Nyomozó Főügyészséghez egy feljelentés, melyben „ismeretlen tetteseket” – valójában azonban egy jól behatárolható gazdasági kört – vádolnak 14 milliárdos pénzmosással – tudta meg a Magyar Hang.

– írja a lap.

A két ügy között közös pont lehet, hogy a felújítási munkálatokra az MNB a Raw Development nevű céget bízta meg, amely a Matolcsy Ádám baráti köréhez sorolt S. Bálint érdekeltsége. Ugyanakkor – sajtóértesülés szerint – a Raw Developmentnél dolgozott az, akinek aláírása szerepel a manhattani ingatlan adásvételi szerződésén.

A portál hozzáteszi, hogy mindezekből még nem következik, hogy a New York-i ingatlanvásárlásnál használt pénzt feketén szerezték volna. Ahogy az sem, hogy az amerikai üzletnek köze lenne az MNB épületeinek felújításához. A feljelentő azonban a beadványában mégis ezt feltételezi.

A vádhatóság a Magyar Hang megkeresésére közölte, hogy december 19-én érkezett hozzájuk a feljelentés.

„Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség a költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt tett feljelentést (…) az annak elbírálására hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóság Központi Nyomozó Főosztályához áttette” – írta Szabadi Péter, a hatóság helyettes szóvivője.

Így a NAV bűnügyi részlege dönti majd el, hogy a feljelentés alapján látnak-e bűncselekményre utaló nyomot és megindítják-e a vizsgálatot.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, nemrégiben került nyilvánosságra a 2023-as költségvetés rendeleti úton történő módosítása. A módosítást véleményezte a Költségvetési Tanács is, de azt Matolcsy György nem írta alá. A Jegybank elnöke korábban erősen bírálta a kormány gazdaságpolitikáját is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!