Grundtner András azt is elmondta, hogy semmiképpen sem lépne vissza a Fidesz jelöltjének javára. Karácsony munkásságát elégtelenre ítéli.


Grundtner András lesz a Mi Hazánk főpolgármester-jelöltje a 2024-es önkormányzati választásokon – számolt be róla a Telex.

Grundtner korábban tíz évig jobbikos volt, aztán átigazolt a Mi Hazánkba, melynek jelenleg ő a budapesti alelnöke. Toroczkai László, a párt elnöke Grundtner bejelentésén azt mondta, tisztában vannak a realitásokkal, így a „tisztes helytállás” a céljuk a választásokon.

Egyébként Karácsony Gergely, Tarlós István és Demszky Gábor közül a Fidesz-hátszelű Tarlóst tartja az eddigi legjobb főpolgármesternek. Grundtner szerint Karácsonnyal az is a baj, hogy az Orbán-kormánnyal szemben „egyfajta jobboldalikormány-ellenes politikai támaszpontot, városállamot próbál kialakítani, ez pedig káros. A polgármesterség elsősorban városszakmai feladat, nem pedig politikai, és ebből a szempontból Tarlós István volt az, aki leginkább szakmai oldalon közelítette meg a kérdéseket”.

aki szerinte „saját maga állította ki a bizonyítványát, amikor végigrakta karókkal az Üllői utat és a Váci utat. Tehát nem tartom őt alkalmasnak, és sajnos a budapestiek szempontjából sem voltak jó évek az ő polgármestersége alatt”.

Ha a Mi Hazánk főpolgármester-jelöltjén múlna, a Lánchídra is visszatérnének az autók, kivételekkel: „Nyilván vannak olyan évszakok, és vannak olyan időszakok, amikor indokolt lehet az autósforgalom korlátozása bizonyos helyeken. Nyilván nyáron, hétvégén nem erőltetnénk ezt. De annyira kevés a hidak száma, áteresztőképessége, hogy a Lánchíd blokkolásával mindenhol nagyobb dugók alakulnak ki. A nagyobb dugó meg nagyobb károsanyag-kibocsátást jelent.”

„Ha megválasztanának, akkor valószínűleg nem lenne Pride. Nem azért, mert valamiféle kirekesztés van bennem, hanem azért, mert én úgy gondolom, hogy az van annyira közszeméremsértő, hogy más érdekek – a gyerekes családok érdeke – előrébb valók. A Pride-nak nincs helye Budapest legszebb utcáin.”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!