Hétfőn reggel több autóval vonult ki a Toroczkai László vezette szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom a Coca-Cola Magyarország dunaharaszti üzeme elé - írja az Index. A párt aktivistái az azonos nemű párokat szerepeltető plakátok ellen tiltakoznak.

A helyszínre a rendőrség is kivonult. Az Index kérdésre a Coca-Cola elmondta, hogy a Mi Hazánk Mozgalom néhány tagja több személyautóval elállta a Coca-Cola Magyarország dunaharaszti telephelyének bejáratát, ezzel akadályozva a munkatársak és a szállítmányozó kamionok ki- és bejutását. A cég biztonsági szolgálata értesítette a rendőrséget.

A Mi Hazánk Mozgalom egy tagja a párt Facebook élő közvetítésében azt mondta, hogy folytatják az akciót, „bármi is legyen az ára”.

A párt egy, a Coca-Cola betűtípusával írt, „pedofília” feliratú molinót rakott ki a blokádra, utalva arra, hogy talán az lesz a következő, amit népszerűsíteni fognak.

Nem ők az első tiltakozók: előbb Boldog István képviselő buzdított bojkottra a céggel szemben, majd a Hit Gyülekezete írta meg nyílt levélben a véleményét a kampányról.