A vasúttársaság szerint a bécsi átszállást csak úgy kerülhették volna el, ha olyan lépéseket vállalnak be, amelyek a magyarországi belföldi közlekedést érintették volna aránytalanul hátrányosan.


A Nyugat-Európába tartó vonatok ügyében a Magyar Hang megkeresésére a MÁV azt közölte, hogy már többször jelezték az ÖBB felé, hogy október 27-től jelentősen csökken a késések kockázata, és kérték a Németországba tartó vonatok bécsi kettéosztásának megszüntetését.

– írta a vasúttársaság. Az azonban nem derült ki, hogy mik lettek volna ezek.

A MÁV közlése szerint: "azt is jeleztük az osztrák vasúttársaság felé, hogy nem javul az Ausztriából Magyarországra tartó Railjet xpress vonatok menetrendje. Ezek a késések további nehézségeket okoznak a forgalomirányításban a vágányzárral érintett vonalszakaszon, és a Magyarországról Ausztriába visszatérő vonatok késéséhez is vezethetnek. Az ÖBB ennek ellenére fenntartja az állapotot a győri fővonali vágányzár végéig".

Így a közvetlen járatokat csak a felújítás végeztél indítják újra, ami várhatóan december lesz, mert a győri fővonalon a vágányzárat három hónaposra tervezték.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!