A járványügyi helyzet miatt szerdától általános maszkhordási kötelezettség lép életbe a MÁV-csoportnál. Mint írták, a döntés kiterjed a MÁV, a HÉV és Volánbusz állomásaira, megállóhelyeire.


Mostantól nemcsak a zárt utasforgalmi helyiségekben, hanem az állomások és megállóhelyek teljes területén maszkot kell viselniük az utasoknak.

A megjelent kormányrendelet kimondja, a maszkviselés eddig bevezetett szabályai továbbra is érvényesek, így a hatévesnél fiatalabbak kivételével mindenki köteles orrát, száját folyamatosan elfedni maszkkal a tömegközlekedési eszközön és minden olyan helyiségben, ahol utasok várakoznak.

A szabályszegő utasra - ha felszólításra sem működik együtt - 8 ezer forintos pótdíjat szabhatnak ki, kizárhatják az utazásból, ha ellenszegül a személyzet rendőri segítséget kérhet, hogy a renitens utassal szemben intézkedjen és feljelenést tegyen.

Koronavírus - Még több hír a témában

A közlekedési szolgáltatók továbbra is arra kérik utasaikat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében pedig részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket.

Kép: MÁV-csoport


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!