David Pressman a héten Washingtonba utazott, ahol Anthony Blinkennel is találkozott. A nagykövet szerint „Magyarország fontos pillanathoz érkezett”.


A magas rangú magyar tisztviselők egyedülállóan Amerika-ellenes retorikájáról is beszámolt az USA magyarországi nagykövete Washingtonban az amerikai külügyminiszternek - derül ki a követség pénteki közleményéből.

David Pressman a héten Washingtonba utazott, hogy az Amerikai Egyesült Államok külügyminiszterével, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának magas rangú tisztviselőivel és az Amerikai Egyesült Államok szenátusának kétpárti vezetésével konzultáljon az amerikai-magyar kapcsolatok jelenlegi helyzetéről.

Mint írják, a nagykövet találkozott Antony Blinken külügyminiszterrel és a Fehér Ház magas rangú tisztviselőivel, akikkel megvitatta a szövetségesi kapcsolatok legújabb fejleményeit, köztük

„A szenátus vezetésével folytatott megbeszélései során a nagykövet megvitatta az amerikai-magyar kétoldalú kapcsolatok jelenlegi állapotát, valamint egyetértésüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a szövetségesek egyöntetű egységére és elszántságára van szükség a Vlagyimir Putyinnal szembeni fellépésben. A megbeszélésén a nagykövet érintette Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának sürgősségét, Magyarország vezetésének az Egyesült Államokról tett legutóbbi nyilatkozatait, valamint az Egyesült Államok elkötelezettségét, hogy ebben a rendkívüli időszakban is ápoljuk ezt a fontos kapcsolatot” - olvasható a közleményben.

David Pressman szerint „Magyarország fontos pillanathoz érkezett a jövőjét illetően”.

- mondta a nagykövet.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!