Pikó Andrásék meghekkelték az ellenük zajló tüntetést - írja a Magyar Nemzet.

Mint arról beszámoltunk, szombaton kisebb tömeg tüntetett a józsefvárosi önkormányzat épületénél. A résztvevők elsősorban a közétkeztetés miatt tiltakoztak, szerintük romlott húst kapnak a gyerekek a menzán.

Egy facebookos élő közvetítésből viszont az derült ki, hogy a tüntetők egy része vidékről érkezett, és nem is tudta pontosan, hol van és miért demonstrál. Voltak, akik egy internetes hirdetésre jelentkeztek, de olyan is akadt, aki saját bevallása szerint magyarul sem beszél.

A kerület polgármestere, Pikó András a Facebook-oldalán azt írta, busszal szállítottak vidékieket a tüntetésre.

hirdetés

A józsefvárosi Fidesz még a tüntetés előtt közleményt adott ki, amiben azt írják, hogy „teljes mértékben egyetértenek” a demonstráció célkitűzéseivel. A tüntetés után pedig azt közölték, hogy a szervezésben „a Fidesz-KDNP semmilyen formában nem vett részt”.

A kormánypárti Magyar Nemzet most azt írja, nem egy elbénázott, hanem egy

meghekkelt tüntetés történt szombaton a józsefvárosi önkormányzat előtt.

Szerintük ebben nagy szerepe lehet Pikó András volt kampányfőnökének és jelenlegi jobbkezének, Udvarhelyi Tesszának, akinek van tapasztalata a tüntetésszervezésben.

"Pikó újságírómúltja révén, profi kommunikációval és számos, Soros-szervezetekhez köthető támogatójával elterelték a figyelmet a tüntetés valódi okáról, és egy óra múlva már arról zajlott a közbeszéd, hogy a Fidesz bértüntetőket küldött a polgármesterre"

- írja a lap.

Szerintük Pikó azt a látszatot keltette, hogy vele szemben nincs elégedetlenség, hiszen nem a józsefvárosiak tüntettek ellene.

"Nyilvános tüntetés tartottunk, várható volt hogy 'valaki/valakik' majd lépni fognak ez ellen. Mi számítottunk erre..."

- mondta Lukács Rudolf, a szombati tüntetés szervezője arra reagálva, hogy Pikó egyik képviselője egy olyan videót tett közzé, amely azt sugallta, hogy vidéki bértüntetők voltak a demonstráción. Hozzátette: sajnálja, hogy a valódi problémáról, amiért a tüntetést tartották, senki sem beszél.


hirdetés