"Önmaga paródiájává vált a Fidesz-propaganda: azt találtam mondani, hogy olyan a Fidesz korrupciós gyakorlata, mintha én polgármesterként az apámmal újíttatnám fel az önkormányzati lakásokat. Erre leírták, hogy az apám cégével újíttatnám fel a lakásokat, aki egyébként évek óta nem él" - számolt be róla Pikó András, Budapest VIII. kerületének polgármestere a Facebook-oldalán.

A szóban forgó cikk október 6-án, kedden jelent meg a Magyar Nemzet online felületén ezzel a címmel: Pikó András az apja cégével újíttatná fel az önkormányzati bérlakásokat.

A legutóbbi képviselő-testületi ülésről szóló beszámolóban azt írják, "Pikó a beszédében utalt arra, hogy azzal sincs semmi baj, hogy a miniszterelnök apjának bányái vannak, az ő apjának pedig építési vállalkozása." Idézik is a városvezetőt, aki szerintük azt mondta, édesapja a legjobb építési vállalkozó.

Pikó a Facebook-bejegyzésében fejtette ki, mi a probléma a cikkben leírtakkal:

"A napokban a Magyar Nemzetben megjelent az a hír, hogy apámmal végeztetném el a bérlakás felújításokat Józsefvárosban. Ennek több akadálya is van, közülük a legszomorúbb, hogy - egyébként kertész - édesapám évek óta halott. A másik akadályt az jelenti, hogy az a korrupciós kultúra, amely a kormánypártra jellemző, a mi politikai közösségünkben egyszerűen elképzelhetetlen"

hirdetés

- írta a polgármester, aki szavai szerint egy példabeszédben világította meg, hogy náluk miért lenne elképzelhetetlen a családtagok birodalomépítése.

Pikó kifejtette, hogy szerinte a Fidesz politikai kultúrájában a legmagasabb szinteken is általánosak a korrupt gyakorlatok, pedig ő úgy véli, ezeknek a tilalma nemcsak a jog feladata, hanem a politikai kultúra része kell, hogy legyen.

Azt is leírta, hogy a Magyar Nemzet újságírója jobban tette volna, ha utánajár, hogy van-e alapja az írásának, ez esetben ő és a munkatársai is rendelkezésre álltak volna.

A polgármester megosztott egy videót a képviselő-testületi felszólalásról, hogy mindenki eldönthesse, mi is hangzott el.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.



hirdetés