Nyílt levélben fordultak Lázár János miniszterhez. A MÁV-Volán rágalomnak nevezte a gyanúsítást, a minisztérium szerint ez szakmai kérdés, amibe tulajdonosként nincsen beleszólásuk.


A Magyar Közlekedési Klub komoly vádakat fogalmazott meg a MÁV-val szemben, azt állítva, hogy a vasúttársaság „kamu lassújeleket” vezetett be a Csornát és Pápát összekötő 14-es számú vasútvonalon. A szervezet oldalán közölte, hogy szerintük a MÁV indokolatlanul vezetett be sebességkorlátozásokat, amelyeket a vasúti szolgáltatás akadályozására használ fel.

– írta a Magyar Közlekedési Klub.

A szervezet szerint a Csorna-Pápa vonalon 2019 és 2022 között bevezetett sebességkorlátozások miatt 25 perccel hosszabbodott meg a két város közötti menetidő. A vádak alátámasztására a Magyar Közlekedési Klub és a Közlekedő Tömeg Egyesület igazságügyi szakértői véleményt is rendelt, amely megállapította, hogy „a Pápa és Csorna közötti sebességkorlátozások 87 százaléka indokolatlan, számos lassújel szabálytalanul került kijelölésre, és a korlátozások mintegy 22 perc többlet menetidőt jelentenek, emiatt szétesnek a csatlakozások a vonal mindkét végén.”

A két szervezet nyílt levélben fordult Lázár János építési és közlekedési miniszterhez, követelve a helyzet azonnali rendezését, a „kamu lassújelek” eltávolítását, valamint a felelősök számonkérését.

A Telex megkeresésére a MÁV és a vasúttársaságot felügyelő Építési és Közlekedési Minisztérium is reagált a vádakra. A minisztérium szerint

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!