Az IKEA magyarországi oldala egy olyan képet tett közzé Facebook-oldalán, amellyel az esélyegyenlőséget és a sokszínűséget támogatja - szúrta ki a hvg.hu.

A fotón egy halom színes ceruza látható, alatta pedig ez a felirat:

"Mi az IKEA-nál hiszünk a sokszínűségben, az esélyegyenlőségben és a tisztességes bánásmódban, függetlenül a származástól vagy az egyéni különbségektől. Senki nem egyenlő mindaddig, amíg mindenki nem egyenlő!"

IKEA

Mi az IKEA-nál hiszünk a sokszínűségben, az esélyegyenlőségben és a tisztességes bánásmódban, függetlenül a származástól vagy az egyéni különbségektől. Senki nem egyenlő mindaddig, amíg...

A poszt dél körül került ki az IKEA Facebook-oldalára, amivel vélhetően Kövér László szerdai kijelentésére reagált a cég. Az Országgyűlés elnöke a Metropolitan Egyetemen tartott fórumán

a pedofíliához hasonlította azt a követelést, hogy a homoszexuálisok is házasodhassanak és fogadhassanak örökbe gyereket, mert szerinte erkölcsi értelemben ez egy és ugyanaz.

"Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok gyereket, de igényt tartok rá, hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni" - mondta a házelnök.

Ezután azt is kijelentette, hogy

"egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda" és "próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak."

Amikor Gulyás Gergelyt megkérdezték erről a csütörtöki Kormányinfón, igazat adott Kövér Lászlónak.

"A magyar jog teljesen világosan szabályozza, hogy azonos nemű pároknál örökbefogadásra és házasságkötésre nincs lehetőség. Az egyik nem lehet, a másik büntetőjogilag szankcionált" - fogalmazott.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>