Ezt mondta Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára kedden az Országgyűlésben.


Múlt héten írtunk róla, hogy a szombat délutáni Kormányinfón Gulyás Gergely élesen kritizálta a Magyar Orvosi Kamarát (MOK), amely nem ért egyet az új ügyeleti rendszerrel. A témában kedden szólalt meg a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára.

Takács Péter a magas szintű, mindenki számára hozzáférhető, biztonságos betegellátás biztosításával indokolta az Országgyűlésben az orvoskamaráról szóló törvénymódosítást, amely a kötelező kamarai tagság megszüntetését és az etikai felelősségi szabályok áthelyezését javasolja. Majd kommunistázott egyet.

Az MTI beszámolója szerint Takács Péter úgy fogalmazott, hogy

Az államtitkár szerint "a legsötétebb kommunista időket" idézi az, hogy a kamara nyíltan fenyegeti azokat az orvosokat, akik nem osztják az elnökség véleményét és részt vennének a területi ügyeleti ellátásban.

A Telex emlékeztet rá cikkében, hogy Takács szerint az új ügyeleti rendszerrel kapcsolatban a Magyar Orvosi Kamara javaslatait szinte kivétel nélkül átvezették, az új szerződéseket a kamara aláírásra javasolta.

Néhány nappal később a kamara mégis azt kérte a tagjaitól, ne írják alá a szerződést és ne vegyenek részt az ügyeleti ellátásban, ez Takács szerint politikai hangulatkeltés volt. Takács azt is állítja, hogy a kamara valótlan állításokat terjesztett a március elsején induló, új ügyeleti rendszerrel kapcsolatban.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!