A köztársasági elnök feltöltötte Facebookjára a találkozót, a 120 milliárdos éves költségvetésből készülő M1 hírcsatorna azonban nem tartotta fontosnak megemlíteni.


Ahogy arról tegnap írtunk, nyílt napot tartott munkahelyén, a Sándor-palotában Novák Katalin. A köztársasági elnök egy ponton váratlanul odament a tiltakozó pedagógusok és diákok egy csoportjához is, akiknek azonban nem ígérte meg, hogy nem írja alá a jogállásukról szóló, sokat vitatott státusztörvényt.

A Telex kiszúrta, hogy ugyan az M1 állami hírcsatorna egy közel 3 perces anyagban foglalkozott az államfő nyílt napjával,

Az anyagban elhangzott, hogy az államelnök akivel csak tehette, kezet fogott, és sokan nyilatkoztak az élményeikről, például arról, hogy melyik terem tetszett a legjobban.

A tiltakozók és a köztársasági elnök találkozójának elhallgatása azért is érdekes, mert arról az állami hírügynökség, az MTI is készített fotót (nyitóképünk), és maga Novák Katalin is (igaz, erre vonatkozó kommentár nélkül) feltöltötte közösségi oldalára.

A tüntetők később egy molinót is kifeszítettek, amin az elnök korábbi blogbejegyzése volt olvasható a megalázóan csekély ápolói és tanári bérekről, amik miatt a tanárokat és fiatalokat a rendőrség igazoltatta.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!