Deszegregációs lépések az általános iskolákban és jelentős pedagógus béremelés, ezek az Európai Bizottság legfőbb elvárásai a magyar kormánnyal szemben, hogy megállapodhassanak az uniós forrásokról, írta meg hétfőn az Azonnali.


Azt is közölték, a kormányinfón csütörtökön bejelentett négy engedményt már hónapokkal ezelőtt vállalta titokban a kormány.

A lap értesüléseivel kapcsolatban az atv.hu megkereste Navracsics Tibor sajtóosztályát, ahonnan azt a választ kapták,

a kormány nyitott minden vitás kérdésre válaszolni a Bizottságnak.

Mint írták, zajlik a párbeszéd a Magyarországnak járó uniós forrásokról, és reményeik szerint közelednek a megállapodáshoz az Európai Bizottsággal.

A kormány nyitott minden vitás kérdésre válaszolni, a pedagógusbéremelés folytatásának szükségszerűségében és a hátrányos helyzetű diákok integrációjának további erősítésében nincs vitás kérdés, ezek mindig is a kormány céljai voltak az oktatás területén

- fogalmaztak.

Orbán Viktor két hete a parlamentben azt mondta: biztosan tudja mondani a háromszor 10 százalékos béremelést a pedagógusok esetében.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le! Az Európai Unió legfontosabb politikai eseményeiről hetente értesülhetsz hírlevelünkből.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kedves Olvasónk!

Már csak egy kattintásra van szükség, hogy megerősítsd feliratkozási szándékodat! Amennyiben nem kapod meg megerősítő e-mailünket, kérünk, ellenőrizd a levélszemét mappádat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!