Egy idő után már a kemoterápia sem segített Zsófinak, ezért inkább az élményszerzésre koncentrált a család.


Hiába diagnosztizáltak hasnyálmirigyrákot Juhos Zsófiánál tavaly áprilisban, eldöntötte: nem engedi, hogy betegsége határozza meg az életét. A miskolci lány a TikTokon számolt be rendszeresen küzdelméről, amivel tízezreket motivált. A 19 éves lány végül néhány hete, július 18-án hunyt el családja körében, írja a Ripost.

„Rengeteg terve volt még, jogosítványt szeretett volna, terveztük, hogy hol akar majd lakni, milyen autót vesz majd. Az utolsó pillanatig reménykedtünk, és ő aznap délelőtt, amikor elment is azt mondta, hogy jól van és nem fáj semmije” – mondta a lapnak a lány édesapja. Juhos Zsolt hozzátette: Zsófi otthon sem beszélt a betegségről, azt viszont pontosan elmondta az édesanyjának, hogy milyen temetést és sírt szeretne, ha egyszer végleg elmegy.

@turelmetlen0

♬ eredeti hang - Juhos Zsófia

„Erre egy szülő nem tud felkészülni. A tévében már láttunk ilyet, de nem gondoltuk, hogy velünk is megtörténhet. Őt ölelve, hárman összebújva, a kezünk között hunyt el a kislányunk, ahogy ő szeretett volna, a saját ágyában, hatalmas harcokat megvívva” – mondta könnyek között Zsófia apukája.

Egy idő után már nem segített a kemoterápia sem, így az utolsó időkben csak az élményszerzésre koncentráltak.Kétszer is voltak Olaszországban, ahová Zsófi mindig is vágyott.

A miskolci lány betegsége alatt egyszerre több könyvön is dolgozott, melyek közül az egyik a szülők szeretnék megjelentetni, ezzel emléket állítva Zsófinak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!