null

null

"Bár az osztályos ellátás szünetel, a tavaszi időszakhoz hasonlóan ezúttal sem szeretnénk magukra hagyni a felépülni vágyókat és hozzátartozóikat" - írják, majd hozzáteszik, hogy az ezzel kapcsolatos részleteket később közlik.

A 444.hu megkeresésére a következő választ adta az intézmény:

„nem váratlan eseményről van szó, csupán egy újabb szárnyat (alrészleget) kellett megnyitni, amire már készültünk. Az addiktológia munkatársait erre az eshetőségre már szeptemberben felkészítettük. Tehát az Intézet járványügyi tervének megfelelő intézkedés történt”.

hirdetés

Az addiktológia helyén tehát koronavírusos betegeket fognak ellátni, írja a portál.

Ide egyrészt a belgyógyászati járóbeteg-szakellátásban, másrészt az addiktológián dolgozó munkatársak közül irányítanak át szakembereket. A COVID-részleg leterheltségétől függ, hogy hány szakembert kell majd átvezényelni és hány marad az eredeti helyén.

Azt írták, egyetlen olyan addiktológiai betegnek sem kell hazamennie, akinek állapota sürgős, azonnali orvosi beavatkozást igényel.

„Az addiktológiai járóbetegellátás is folyamatosan elérhető, az átmeneti időszakban itt kapacitást is tudunk növelni. Amint a járványhelyzet javul, a teljes addiktológiai ellátást vissza fogjuk állítani, ahogy azt tettük eddig is” - írták. Halasztható ellátásokat pedig előjegyzés alapján végeznek majd.


hirdetés