A természeti katasztrófa legnagyobb hősének azt az anyukát tartják, aki egy a viharban kóborló, mentálisan sérült 67 éves férfit mentett meg a biztos haláltól.


Mint arról mi is beszámoltunk, rekord hideg és hatalmas mennyiségű hó okozott gondokat az Egyesült Államokban. A sosem látott ítéletidő nemcsak szörnyű történeteket, hanem hősöket is szült - írja az RTL.hu.

Az egyik történet a hóvihar hőséről szól, aki a haláltól ment meg egy ismeretlent.

Joey White-ot hiába figyelmezette a testvére és a főnöke is, mégis elindult, feltehetően a munkahelyére, egy moziba, ahol takarítóként dolgozott.

Valószínű, hogy az estét az utcán töltötte, míg másnap Sha’Kyra Aughtry hallotta meg, ahogy kétségbeesve kiabált segítségért. A nő ekkor barátjával együtt kiment az utcára és bevitte a férfit a házukba.

Addigra már ráfagyott a ruhája, amit csak hajszárítóval tudtak felengedni, a zokniját pedig levágták róla. A kezén fagyási sérülések voltak, tele volt duzzanattal.

A férfi szerencsére el tudta mondani a testvére telefonszámát, így őt tudták értesíteni. A súlyos állapotban lévő White-hoz azonban mentőt nem tudtak hívni, hogy kórházba vigyék. Egy nappal később a nő kétségbeesésében élő videóban kért segítséget a Facebookon, majd egy helyi Facebook-csoportban is.

Fél óra múlva pedig megjött a segítség: több közelben élő ember érkezett, eltakarították a hatalmas havat, Joey White-ot takarókba csavarták, majd kicipelték egy pick-uphoz és Aughtry kíséretében kórházba szállították.

hozzátéve: "Alig várom, hogy megölelhessem. Ez egy igazi karácsonyi csoda volt".

VIDEÓ: Így menekült meg a férfi


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!