Egy teljesen szokványos szituáció adott ihletet a két testvér által alapított zenekar legújabb szerzeményéhez. A Táska című szám klipet is kapott.


A még akusztikus duó felállásban áprilisban kiadott első nagylemez, majd az augusztusban megjelenő első komplett, zenekari hangzású dal után itt az új TOTORO dal – klippel együtt.

Ők a most megjelenő klipben már szerepelnek is – igaz, a stúdiófelvétel a bővülés előtt készült, ott a mix és master mellett ezen a két hangszeren Kirschner Péter hallható. De nézzük, hogyan vélekedik a két szerző erről a dalról!

Kollarics Anna, szövegíró:

„A táska szövege a kedvencem az összes eddigi közül. Kicsit olyan nekem, mint egy nagyon rövid összefoglalója a működésemnek az életben. Tél volt, és sétáltam énekórára egyik este. Azon agyaltam, hogy valamit írnom kéne már basszus, mert már nagyon régen semmi. Aztán csúszott le a táska a vállamról, és megigazítottam. Aztán megint lecsúszott, és megint, és megint. És csak agyaltam, miért nem jön soha semmi gondolat. És közben még egy kutya is jól megugatott. És mégis ebből az estéből született a kedvenc dalom.”

Kollarics Attila, a zene és a klip szerzője:

„A dalról magáról annyit tudok csak mondani, ami hallatszik is a felvételen, ez úgyis mindenkinek más lesz, és ez így van a legjobban. A klipnek az az érdekessége, hogy elég spontán lett, mégis jelképes. Olyan képkockákból lett összevágva, amikor az új tagokkal (ekkor még nem tudtuk, hogy tényleg őket választjuk) való első közös próbára mentünk ketten, és felvettünk néhány vágóképet a Nagy Lajos király útján, majd a telefon tárhelyének utolsó tartalékára még felvettük, ahogy párszor végigjátsszuk a Táskát. Mint említettem ez volt az első alkalom, hogy így öten együtt zenéltünk. És jól is éreztük magunkat, szóval nagyon örülünk, hogy egymásra találtunk Mózessel és Ádámmal. Reméljük, hogy gyümölcsöző lesz a közös munka.”

Ez egyfajta új kezdet is a zenekar számára, amelyhez egy rendkívül mutatós, új weboldal is társult. Itt minden korábbi zenei és sajtómegjelenés, és minden fontos egyéb infó megtalálható a zenekarról.

A TOTORO az új nagyzenekaros hangzással először január 5-én a budapesti Három Hollóban lesz hallható, a Sonar Bistro vendégeként. Esemény, jegyinfó itt. A dal Spotify-on ide kattintva hallgatható meg.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!