A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat búvárai találták meg a készüléket, amit átadtak a hatóságoknak.


Megtalálták a Hernád folyóban annak a farkasnak a jeladóját, amit még április elején lőtt ki Borsodban egy vállalkozó, miután az állat Svájcból indulva fél Európán keresztül vándorolt.

A hím farkas kilövése órási felháborodást váltott ki, a rendőrség természetkárosítás miatt indított nyomozást. A hírek szerint egy jómódú nyíregyházi vállalkozó végezhetett az állattal, amin a Vadászkamara is megdöbbent, a farkas ugyanis Magyarországon is védettnek számít. Később az is kiderült,

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat pénteken arról írt a Facebook-oldalán, hogy a búváraik még április 8-án megtalálták a jeladót a Hernád folyóban.

„A nyomozásra való tekintettel, csak ma tudunk beszámolni erről a napról, hiszen minden résztvevő azon dolgozott az elmúlt időszakban, hogy minél több részlet a helyére kerüljön és összeálljon a kép” - írták.

A beszámoló szerint április 8-án a kora reggel érkeztek Hidasnémetibe, hogy leváltásk az előző napon a vízalatti kutatást végző hivatásos búvárszolgálatot. A folyó vizsgálatát követően egy kölönleges, de környezetre ártalmatlan szerrel megfestették a folyamot, hogy lássák, merre veti ki magából a hordalékot. A festés által kirajzolódó terület egybe esett azzal a résszel, ahonnan a szakszolgálat és nemzeti park szakemberei bemérték a nyakörv rádiós jeladójának a jeleit.

- írta a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat. Azt is hozzátették, hogy szakmailag nagyon büszkék erre, és örömmel tölt el őket, hogy hozzájárulhattunk a nyomozás végkimeneteléhez.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!