Mi is beszámoltunk arról a megrázó esetről, ami Gyöngyösön történt.

Egy másfél éves kislány meghalt 2016. május 12-én, mert a szülei nem törődtek vele, és gyakorlatilag halálra éheztették.

Élettársakként éltek együtt egy gyöngyösi bérlakásban két közös kiskorú gyermekükkel: egy négyéves és egy másfél éves kislánnyal. 2015 késő őszétől a szülők kisebbik gyermeküket szándékosan nem gondozták, a védőnővel egyáltalán nem tartották az előírt kapcsolatot, és a kicsit egyéves kora után az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatra sem vitték el.

A másfél éves kisgyermek súlya halálakor még 3,5 kilogramm sem volt, ez alig volt több születési súlyánál.

hirdetés

A halálra éheztetett kislány nővérét kiemelték a családból, a szülőket őrizetbe vették, majd vádat emeltek ellenük. A bíróság az anyát 18, az apát 15 év fegyházbüntetésre ítélte.

A nagyobb gyermek nevelőszülőkhöz került, mert a nagymamáját túl idősnek találták ahhoz, hogy a kislányt nevelje.

"Három éve, hogy Kiara nővére nevelőszülőhöz került, eddig minden második szombaton látogathattam őt – mondta a Blikknek a nagymama.

"Az unokám a közeli kisvárosban református iskolába jár, mellette táncolni, úszni, lovagolni tanul. Valamennyi látogatás ünnep a számunkra, alig várjuk a találkozást. Azonban hétfőn a gyámhatóság közölte, hogy többet nem látogathatom meg a kis unokámat. Erzsike, az unokám jelenlegi nevelőszülője elárulta, hogy örökbe akarják őt adni, s akár külföldre is elkerülhet. Ez azt jelenti, hogy akkor sem én, sem a fiam soha többé nem láthatjuk őt" - mondta a lapnak.

A Blikk azt írja, hogy a kislány mostohabátyja, Ádám, illetve az Aszódon gimnáziumba járó, kollégiumban lakó 17 éves mostohanővére is jelezte, hogy magához venné a kislányt.