Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Vajon mennyi jótékony hatása van a pomelonak az egészségünkre? Teszik fel sokan a kérdést, különösen, ahogy hidegre fordul az idő, és a figyelmünk egyre inkább az egzotikus gyümölcsökre irányul.

A pomelo, más egzotikus citrusfélékhez hasonlóan, itthon is megtalálható a bevásárlóközpontok polcain, és a táplálkozási szakértők szerint nagyon sok jótékony hatással bír a szervezetünkre.

A pomelo rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ugyanakkor antioxidáns tartamának köszönhetően csökkenti az oxidatív stresszt is. Ezenkívül érdemes a hideg napokon fogyasztani, hogy kevésbé érezzük magunkat fáradtnak és gyengének.

A pomelo a fogínyt és a fogakat is megerősíti, megelőzheti a fogínyvérzést. Magas kálium tartamának köszönhetően védi a szívet, és szabályozza a vérnyomást. Emellett megelőzheti az izomgörcsök kialakulását is.

A szakértők szerint magas vitamin tartama miatt a pomelo a húgyúti fertőzések megelőzésében is a segítségünkre lehet, növeli a vizelet savasságát, és megakadályozza a baktériumok megtelepedését a húgyutakban.

Ha a pomelo egészségünkre gyakorolt hatásaira vagyunk kíváncsiak, azt is tudnunk kell, hogy a hajhullás megelőzésében is szerepet játszhat, mivel vitaminokkal látja el a hajgyökereket. Ugyanakkor, ha külső használatra, a bőrünkön alkalmazzuk, a kiszáradt bőrt is képes hidratálni, regeneráló hatással bír.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!