Tizennyolc év után épp kedden távozott a kiadó főszerkesztője is. A Móra szerint ennek nincs köze a történtekhez.


Nem jelenhetett meg a könyvhétre a Móra Kiadónál Epres-Madarász Éva Hullámvasút című könyvének második része. A Népszava megkereste a kiadót, hogy mi az oka a meleg párokat is bemutató kötet mellőzésének, miután

A kiadó válaszában azt írta, hogy „a Móra Kiadó Zrt. mint gazdálkodó szervezet tevékenységét a mindenkor érvényben lévő jogszabályok betartásával végzi, a kortárs gyerek- és ifjúsági irodalmi alkotások kiválasztásánál egyik legfontosabb szempontja, hogy az adott mű megfelelő irodalmi értéket képviseljen”.

Amikor a lap rákérdezett, hogy a döntés összefüggésben van-e a könyv kirekesztéssel, család széthullásával foglalkozó témájával, azt a választ kapták, hogy nem. Ugyancsak rákérdeztek arra is, hogy a történteknek van-e köze Dóka Péter főszerkesztő tizennyolc év utáni, keddi távozásához a Móra Kiadótól, szintén nemleges választ kaptak.

A napokban derült ki, hogy a gyermekvédelmi törvény miatt a Libri könyvesboltjaiban Papp Dóra kötetei lekerültek az ifjúsági irodalom polcairól, és átkerültek a szórakoztató irodalom közé. Erről kedden posztolt is a szerző. A bejegyzésben azt írta:

„Tudjátok, mi a legdühítőbb? Az, hogy az én könyveimen kívül csupán EGYETLEN könyv került megnevezésre, Victoria Aveyard egyik műve. A GABO kiadócsoportról beszélünk, ahová a Ciceró kiadó tartozik, számos megjelent címmel, LMBTQ+ tartalommal - mégis, egy világhírű szerző mellett csak az én három címemmel van gond. Milyen érdekes. Hogy mit találtunk ki? Egyelőre azt, hogy a Librikben ez a három könyv átkerül a SZÓRAKOZTATÓ IRODALOM kategóriába.

A Magyar Hang szerint a hozzászólók között megjelent Epres-Madarász Éva is, aki hozzátette: „így nem jelent meg most a könyvhétre a Hullámvasút c. könyvem második része… szégyen, ami itt folyik!”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!