Rupert Murdoch azt akarta, hogy a csatorna sztárjai főműsoridőben jelentsék be Joe Biden győzelmét.


A Fox News sztárjai és vezetői is tisztában voltak azzal, hogy a 2020-as választási csalásokról szóló történetek nem igazak, a csatorna mégis népszerűsítette a nézeteket, írja a CNN. A jobboldali tévécsatorna prominenseinek üzenetváltásai abban a perben kerültek nyilvánosságra, melyet a szavazógépeket üzemeltető Dominion Voting System indított a Fox News ellen.

Az egyik üzenetváltásban Tucker Carlson azt írja, hogy Sidney Powell, a Trump-kampány képviselőjeként „hazudott”, mire Laura Ingraham azt válaszolja, hogy „Sidney egy komplett idióta. Senki sem fog már vele dolgozni. Ahogy Rudyval (Giuliani) sem”.

Egy másik üzenetváltásból az is kiderül, hogy a csatorna tulajdonosa, Rupert Murdoch sem hitt Trump hazugságainak. Murdoch még azt is bedobta, hogy a csatorna három arca, Carlson, Ingraham és Sean Hannity együtt jelentsék be főműsoridőben Joe Biden győzelmét.

Trump erre válaszul az akkoriban feltörekvőben lévő Newsmax követésére szólította fel a híveit. A kis csatorna nézettsége alaposan megnőtt, és éppen a Foxtól szipkázta el a nézőket. A Fox News még csütörtökön este reagált a kiszivárgott üzenetekre. Közleményükben azt írták, hogy a mondatokat kiragadták a kontextusból.

A per pénteki napján az is kiderült, hogy a Capitolium ostromának napján Donald Trump felhívta a Foxt News-t, de a csatorna nem engedte adásba az ügyvezető elnököt. Indoklásuk szerint „felelőtlenség lett volna”, ami sokakat negatív irányba befolyásolhatott volna.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!