A Fővárosi Közgyűlés szerdán - egyhangú döntéssel - fejezte ki elvi egyetértését, hogy a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei munkaviszonyt létesítsen a MET és az Oltalom Karitatív Egyesület dolgozóival.


A fővárosi önkormányzat november elsejétől átmenetileg átveszi a Magyar Evangéliumi Testvérközösségnek (MET) és az Oltalom Karitatív Egyesületnek a budapesti hajléktalanellátásban dolgozó munkavállalóit az ellátórendszer biztonságos működésének fenntartása érdekében.

A testület felkérte Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy tegye meg az ehhez szükséges intézkedéseket.

Szaniszló Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi frakcióvezetője, XVIII. kerületi polgármester sajtótájékoztatón arról beszélt, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület hosszú évek óta végez karitatív, szociális tevékenységet, amely nélkül Budapest szociális ellátása nem lenne teljes. Hozzátette: a MET egyházi státuszának megvonása óta többmilliárd forint támogatást nem kapott meg az egyház, ami a magyar kormány felelőssége.

Közölte: ezért a Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy fog dönteni, hogy novembertől átveszi a MET és az egyesület hajléktalanellátó intézményének dolgozóit. Hozzátette:

Szaniszló Sándor elmondta azt is, a fővárosi fenntartású utak felújítására nincs pénz, ezért a XVIII. kerület tavaly átvett a fővárostól három kilométernyi szakaszt az Üllői úton, hogy felújítsa. Jelezte: a felújítási munkák két hónappal a tervezettnél korábban és hárommilliárd forinttal olcsóbban befejeződik. A politikus szólt arról is, hogy a jövőben további útszakaszokat fognak átvenni a fővárostól, még akkor is, ha - mint mondta - az "padlássöpréssel felérő akció".

Bősz Anett DK-s főpolgármester-helyettes arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a kormány a neki nem tetsző egyházakat, szervezeteket, önkormányzatokat bünteti, és ezzel a polgárokat is bünteti.

Mint mondta,

Hozzátette: a főváros és a DK vezette önkormányzatok azonban a forráshiányos állapotban is méltóképpen vezetve az önkormányzatokat, erőn felül teljesítve megmutatják, milyen lenne az az ország, amit Dobrev Klára szociáldemokrata kormánya vezet.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!