Véget ért az idei orfűi fesztivál is, ahol az áremelés, az időnként szakadó eső és a gyengébb zárónap ellenére szinte mindenki megkapta, amiért jött. A többség úgy ment el, hogy már most a következő Fishinget várja. Ahogy a Carson Coma megfogalmazta: itt vagyunk otthon.

"Nem felejtjük el, honnan jöttünk" - mondta a Carson Coma frontembere, Fekete Giorgo, csatlakozva azokhoz a fellépőkhöz, akik idén is csak szuperlatívuszokban beszéltek a fesztiválról. Vitáris Iván, az Ivan&The Parazol énekese már egyenesen úgy fogalmazott a színpadon, vissza kell fognia magát, hogy ne legyen már zavaróan gyakori, amennyiszer a rendezvényt dicséri.

Évek óta elővételben elfogy rá minden jegy, és ez idén is így volt, annak ellenére, hogy eléggé megemelték a bérletek árát, 43 ezerről 55 ezer forintra. És odabent is már a múlté a régi olcsóság, 2 ezer Ft alatt nemigen lehetett semmilyen ételt találni, a kissé összement sajtos-tejfölös lángosért is elkértek 2200 Ft-ot, a hamburgerekért 3-4 ezret, egy sör pedig 1200 Ft-ba került, a helyi kézműves verzió 1400-1600-ba. A bor decije viszont maradt 600-800 Ft, amiért kiváló villányi és szekszárdi borokat töltöttek a szóda mellé az 1 literes sétálópalackokba.

Ami a gasztronómiai élményeket illeti: sokkal több lett a vegán lehetőség, megjelent a Zing és a Nemo, viszont fájóan hiányzott a pécsi Bohémia. De lett új kedvenc is, az Egerből érkezett Rozi's Pizza, ahol egy széttetovált zenész, Gulab sütötte fatüzelésű kemencéjében a mennyei margheritákat.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!