A furcsa biznisszel kapcsolatban Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő megkereste a város kormánypárti polgármesterét, de kitérő válaszokat kapott.


Hadházy Ákos a Facebook-oldalán mutatta be annak a balatonfüredi horgásztanyának a történetét, amit a helyi önkormányzat építtetett saját pénzből, de a létesítményt Rojtos Norbert fideszes önkormányzati képviselő családja üzemelteti szálláshelyként.

„Értik a viccet? A fideszes önkormányzat épít a vízparton egy csinos panziót, amit horgásztanyának nevez, de egy fideszes képviselő használja üzleti célokra, szobakiadásra. Rojtos Norbert képviselő amúgy a horgászegyesület vezetőségének is tagja, de emellett a református iskola igazgatója is” – írja Hadházy, aki a furcsa biznisszel kapcsolatban megkereste Balatonfüred fideszes polgármesterét, Bóka Istvánt.

A városvezető válaszában azt írta, hogy az önkormányzat megegyezett a horgászegyesülettel arról, hogy az egyesületi terület egy részét 25 évre használatba kéri, így az a rész nyitott lesz, mindenki számára megközelíthető. Cserébe az önkormányzat vállalta, hogy a régi horgászklubház helyett újat épít a horgászoknak. A polgármester szerint mindkét fél jól járt, hiszen az egyesület kapott egy új klubházat, az önkormányzat pedig egy nagy értékű, közforgalom számára nyitott Balaton-parti ingatlan használatát kapta hosszú távra. Bóka arra már nem tért ki, hogyan került az egyik fideszes önkormányzati képviselőhöz a horgásztanya szobakiadásának üzemeltetése.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!