Dézsi Csaba Andrást, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét támogatja az MSZP helyi szervezetének volt alelnöke, Németh Árpád a vasárnapi időközi győri polgármester-választáson

- írja az MTI.

Németh, aki több cikluson át volt tagja MSZP-s színekben a közgyűlésnek, szerdán a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján döntése indokaként úgy fogalmazott: a vasárnapi választás kimenetele a következő évek, évtizedek szempontjából meghatározó, sorsfordító lesz a megyeszékhely életében.

Kitért arra is, hogy az elmúlt években megromlott a kapcsolata az MSZP-vel. Meglátása szerint a párt eltért attól az iránytól, amit ő baloldalinak gondol, és olyan, neoliberális irányba mozdult el, amely a globális trendeket követi. Tapasztalata szerint a tehetségek is eltűntek a pártból, helyi és országos szinten is, helyettük szerencselovagok tűntek fel.

Megjegyezte azt is: Pollreisz Balázs közös ellenzéki jelölttől többször elhangzott, hogy

hirdetés

megválasztása esetén "Soros-szervezeteket szeretne hozni a városházára és velük szeretné azt irányítani". "Ez számomra megdöbbentő és elfogadhatatlan. Nem én találtam ki, ő mondta"

- állította Németh Árpád.

Győrben a tavaly októberi választási kampány sem ment simán: akkor a helyi Jobbik négy tagja kiszállt az ellenzéki összefogásból, ezzel utat nyitva a Fidesz közgyűlési többségének. Mindez Borkai Zsolt botrányos szexvideójának napvilágra kerülése után történt, ami miatt a korábbi városvezetőnek - bár megnyerte a választást - távoznia kellett. A most vasárnapi választásra emiatt kerül sor.


hirdetés