A jövő héten elhagyja a Közel-Keletet és a Fehér Házba látogat az a kutya, amely részt vett az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadi halálával végződő katonai akcióban - írta csütörtökön a Twitteren Donald Trump amerikai elnök.

A Conan névre hallgató kutyáról egy szerdai sajtótájékoztatón elmondták, hogy négy éves és eddig nagyjából 50 bevetésen vett részt. A hétvégén, amikor al-Bagdadi felrobbantotta magát, kutatás közben megsérült ugyan, de gyorsan visszatért a szolgálatba.

Fotó: Europress/EyePress News/EyePress

Azóta az alkotmányos vádeljárással fenyegetett Trump előszeretettel posztol Conanről, ami azért is érdekes, írja a The Hill nevű amerikai hírportál, mert az elnök rendszeresen használja dehonesztáló értelemben az ellenfeleire a "kutya" szót, például az al-Bagdadiról is azt mondta, hogy "úgy halt meg, mint egy kutya".

Donald Trump száz év óta az első olyan amerikai elnök, aki nem tart kutyát a Fehér Házban. Azt mondta azért, mert nem lenne ideje foglalkozni vele.

Thank you Daily Wire. Very cute recreation, but the "live" version of Conan will be leaving the Middle East for the White House sometime next week! https://t.co/Z1UfhxsSpT

- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 31, 2019

Kiemelt kép: Europress/EyePress News/EyePress


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!