Megdöbbentő számokat árult el a szakértő, aki szerint a fővárosban évtizedek óta nincs visszatartó erő az autózás ellen.


Rengereg újabb autó kerül forgalomba Budapesten és Pest megyében. Ez azonban a szakértők szerint komoly forgalmi és környezeti problémát okozhat - írja az RTL.hu.

A sok kritikát kapott fővárosi kerékpársávokkal kapcsolatban Tosics Iván, a Városkutató Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta:

A cikk szerint 2000-ben Budapesten 559.100, Pest megyében 827.379 autó volt. Ez a szám tavaly már 710.752, és 1.328.803 volt. Ebben a számban nincsenek benne azok, akik más megyékből érkeznek autóval a fővárosba.

Ekés András mobilitási szakértő, a Mobilissimus Kft. ügyvezetője szerint az elmúlt években vásárolt plusz 350 ezer autó - ha egy sorban állna - akkor Budapesttől Koppenhágáig érnének. Ennyi jármű pedig nem fér el a fővárosban és az agglomerációban. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy az autók számának növekedése nem arányos a lakosságszám növekedésével, annál magasabb ütemben változik.

„Budapesten évtizedek óta nincs visszatartó erő az autózás ellen. Ez inkább politikai, mint szakmai kérdés” – mondta Ekés.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!