Felszólalt Szentkirályi Alexandra és Vitézy Dávid is, de még a Tisza Párt újdonsült képviselője, Ordas Eszter is. „Hajrá mindenkinek, jó munkát, legyen minden jó” - mondta a Kutyapárt képviselője.

A Tisza Párt frakcióvezetője, Ordas Eszter arról beszélt, hogy a tíz tiszás képviselő „tettrekészen” áll a szakmai kihívások előtt, és mindannyiuk életében új kihívás kezdődött. Biztos abban, hogy közösen építhetnek egy virágzó Budapestet. „Újak vagyunk itt a közgyűlésben és a politikában, közszolgálatra vállalkoztunk”, ösztönzik a helyi közösségeket a közös gondolkodás és problémamegoldás napi gyakorlására.

Ordas elmondta, hogy bár nincs többségük a közgyűlésben, fő célkitűzésük az, hogy ügyek mentén, konstruktívan, de kritikusan dolgozzanak együtt a többiekkel.

Ajándékkal is készültek a többi képviselőnek: Bibó István politikai tízparancsolatát mindegyikük asztalára odatették.

Szentkirályi Alexandra szerint még soha nem fordult elő, hogy ne sikerüljön megállapodni a főpolgármester-helyettesekről. Úgy véli, a budapestiek ügyei hatalmi harcok és paktumok miatt háttérbe szorulnak. Azt szeretné, ha nem „sötét szobákban” dőlne el a város sorsa.

Szentkirályi szerint a budapestiek ügyei fél éve állnak, de

Vitézy Dávid bejelentette, hogy Podmaniczky Mozgalom néven folytatja a frakciójuk az LMP-vel együtt Budapesten. A felszólalásában megköszönte a szavazóknak a támogatást, és hangsúlyozta, hogy a szoros eredmény felelősséget jelent.

– mondta Vitézy, hozzátéve, hogy főleg a külső kerületek üzenték meg a változás szükségességét. Szerinte új szakasz kezdődik a budapesti politikában, és „a magyar politika összes beidegződését magunk mögött kell hagyni”.

Barabás Richárd is köszöntötte az új képviselőket. A Párbeszéd-Zöldek képviselője reméli, hogy mindenki megérti: itt nem Facebook-posztokat kell gyártani, hanem valódi, emberközpontú döntéseket hozni, és megoldani az emberek mindennapi problémáit.

– fogalmazott. A Párbeszéd célja, hogy végrehajtsa Karácsony Gergely programját, és egy szabad, szolidáris, zöld Budapestet teremtsen.

Szaniszló Sándor, a DK frakcióvezetője arról beszélt, hogy ők mindenkivel együtt akarnak működni, aki a közjót szolgálja Budapesten. Szerinte a közgyűlés egyfajta „közéleti laboratórium”, ahol minden párt jelen van, amely 2026-ban a kormányváltásért dolgozhat.

Szentkirályi Alexandra szavaira, miszerint ők „Budapestért akarnak dolgozni”, Szaniszló azt mondta, a Fidesznek be kellene sétálnia a kormányhoz, és megkérni őket, hogy fejezzék be a főváros „kivégeztetését”.

– mondta a Fidesz frakcióvezetőjének.

Döme Zsuzsanna, a Kutyapárt képviselője a rájuk szavazóknak ennyit üzent: „köszi szépen, sziasztok”. Ferencváros alpolgármestere szerint „szuper azt hallani”, hogy mindenki ügyek mentén akar politizálni, és reméli, hogy ez nem csak ígéret marad. Hozzátette, hogy a Kutyapárt a fővárosban a szakmaiság talaján kíván dolgozni.

– zárta a felszólalását.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!