A legjobb dartsjátékosokat magában foglaló Premier League második fordulóját tartották csütörtökön. A nottinghami állomáson aktuális kihívóként az a Fallon Sherrock is lehetőséget kapott, aki a dartsvébén első női játékosként tudott meccset nyerni a férfiak között. A vébén berobbanó dartsos pedig az újabb sorozatban sem vallott szégyent.

Súlyos vesebetegségét és a kritikákat is legyőzte a dartsvébé női sztárja

Fallon Sherrock arca a gyógyszeres kezelés miatt elváltozott, így folyamatosan gúnyolták. Ma már imádja őt a közönség.

Glen Durrant volt az ellenfele, aki erős kezdés után egy könnyű kiszállót elrontott, amitől Sherrock felbátorodott és 3-3 után előbb 92-ről kiszállva brékelt, majd 5-3-ra elhúzott. Durrant sok hibával játszott, de egy óriási hajrával megmentett saját magának egy pontot, 6-4-ről ugyanis 6-6-ra mentette a meccset.

Fallon Sherrock ezzel tovább írja a dartstörténelmet, hiszen ő lett az első női játékos, aki a Premier League-ben szerepelt, ráadásul egyből pontot is szerzett.

A világelső Michael van Gerwen nagyon simán legyőzte Daryl Gurneyt (7-1), Gary Anderson és Peter Wright nem bírt egymással (6-6), ahogyan Gerwyn Price és Michael Smith összecsapása is döntetlennel zárult. Rob Cross viszont nagy csatában legyőzte David Aspinallt 7-5-re.

Eredmények - Darts Premier League, 2. forduló

Glen Durrant (angol) (92.21)-Fallon Sherrock (angol) (87.36) 6-6
Rob Cross (angol) (94.71)-Nathan Aspinall (angol) (95.48) 7-5
Gerwyn Price (walesi) (98.11)-Michael Smith (angol) (101.71) 6-6
Gary Anderson (skót) (95.58)-Peter Wright (skót) (88.72) 6-6
Michael van Gerwen (holland) (105.05)-Daryl Gurney (északír) (93.92) 7-1

Kiemelt kép: Alex Pantling/Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!