Hollandia 34-30-ra legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, szombaton a budapesti MVM Dome-ban.

Kapcsolódó

"Ha egy kézilabdázó a fontos pillanatban összeszarja magát, az a versenyeztetés hibája"

Vass Gábor szerint irreálisan túlfizetett, teljesítménykényszer nélküli játékosokkal nem lehet előrelépni.

A torna két meglepetéscsapatának találkozóján Montenegró számított esélyesnek, mert a hollandoktól az elmúlt napokban több játékos, illetve a szövetségi kapitány is kiesett koronavírusos megbetegedés miatt. Nebojsa Simic védéseire alapozva a montenegróiak előbb 7-4-re, majd 10-6-ra elhúztak, ám a 13. percben váratlanul megtorpantak. Egyre hatékonyabb védekezésének köszönhetően kisvártatva egyenlített a holland csapat, sőt a rá jellemző gyors ellenakciókkal 15-13-ra ellépett. A magyarok csoportjából továbbjutott Hollandia lendületét az ellenfél időkérése sem törte meg, így a góllövőlistát vezető Kay Smits találataival a szünetben 18-16-ra vezetett.

A második félidőben a csapathoz pénteken csatlakozott Thijs van Leeuwen védései segítették a hollandokat,

akiknek a nyitott védekezése továbbra is hatékonynak bizonyult és az utolsó negyedóra kezdetén 27-24-es előnyben voltak. Montenegró továbbra sem tudott kellően masszívan védekezni és megakadályozni az ellenfél ritmusváltásait, rágyorsításait, így pedig nem volt esélye az eredmény megfordítására.

A mezőny legeredményesebb játékosa Kay Smits lett kilenc góllal, a Ferencváros montenegrói irányítója, Bozo Andjelic egyszer talált be. A meccs legjobbjának Thijs van Leeuwent választották, aki 14 lövést védett és 42,5 százalékos hatékonysággal hárított.

"Csak csináltam, amit kell, az utolsó öt-tíz percben egész jól játszottam" - kezdte értékelését az interjúzónában a 34 éves hálóőr, aki bevallotta, soha nem játszott még ilyen magas szinten, így gyermekkori álma vált valóra. Van Leeuwen azt követően került keretbe, hogy a holland kapusok, sőt a kapusedző is kidőltek a koronavírus miatt.

Tegnap délelőtt tizenegykor még dolgoztam, amikor a szövetségi kapitány felhívott, hogy azonnal jöjjek, így szólnom kellett a főnökömnek, hogy most el kell mennem.

Még nem igazán fogtam fel, egészen különleges, ami történik" - mondta a munkaidejében koponyaimplantátumokat tervező kapus. Hozzáfűzte, azért a számítógépét elhozta, hogy Budapesten is tudjon dolgozni két mérkőzés között.

Középdöntő, I csoport, 2. forduló

Hollandia-Montenegró 34-30 (18-16)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!