Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A cékla rendkívül összetett élelmiszer, gazdag tápanyagtartalmának köszönhetően. Ezt a hétköznapi zöldséget ajánlják méregtelenítő kúrák esetében és számos egészségügyi probléma orvoslására is.

Ezt a különleges céklalé receptet egy román mérnök, fitoterapeuta, Valeriu Popa dolgozta ki. A céklalé minden tüdőbetegség esetén ajánlott, az akut vagy krónikus hörghuruttól és tüdőgyulladástól kezdve a tüdőtuberkulózisig. Sikeresen kiegészít más kezelési módokat, nagyon könnyen elkészíthető és igazi egészségügyi csodaszer.

Az elkészítés és a felhasználás módja: 2 darab 10 literes befőttesüvegre és 2 kg tisztított céklára lesz szükség. A céklát lereszeljük, beletesszük a befőttesüvegbe, és teljesen feltöltjük forró vízzel. Két nap után el lehet kezdeni fogyasztani ezt a levet víz helyett ( napi 1-2 l).

Amikor a folyadék már fogytán van, újabb adagot készítünk. A kezelést 3 hónapig nem szabad abbahagyni.

Egyéb tüdőbetegségekre vonatkozó receptek:

Tüdőgyulladásra: Méz és menta - keverjünk össze 1 kg mézet 300 g friss, apróra vágott mentával. Ebből a keverékből vegyünk be 1 evőkanállal napjában háromszor, 20 perccel evés előtt.

Szerecsendió, len és méz: Ledarálunk 1 szerecsendiót, hozzáadunk 20 g borsot és 50 g lenmagot, majd mindezt elkeverjük 200 g mézzel. Ebből a keverékből 1 teáskanállal fogyasztunk minden reggel éhgyomorra.

2 l vízben főzzünk 10 evőkanál zabot 15 percig. 7 héten keresztül fogyasszuk ezt a folyadékot víz helyett (napi másfél liter).

Köhögésre: Mossunk meg egy cső kukoricát (lehetőleg vörös csutkájút), majd forraljuk fel 1 l vízben. Amint a folyadék kezd elszíneződni, szűrjük le. Ezt a teát fogyasszuk melegen/langyosan 2-3 napig víz helyett.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!