Az M237-es számú jószág az Alsó-Rajna-völgyből indult el egy éve, azóta légvonalban több mint 700 kilométert tett meg.


Továbbra is Budapest térségében van az a farkas, amely több mint hétszáz kilométeres vándorlás után az Alsó-Rajna-völgytől jutott el Magyarországra, a Vértesbe - írja a sokszinuvidek.hu. A természetvédelmi őrszolgálat folyamatosan készenlétben van.

A farkas kalandjairól már mi is beszámoltunk korábban. Az állat mozgását a Wolf Switzerland Group nevű természetvédelmi csoport követte nyomon, akik több farkasfalka sorsát is figyelemmel kísérik - néhány állatot jeladóval is elláttak. Így derült ki, hogy

a való életben azonban sokkal többet.

Ez egy teljesen természetes jelenség, hogy a fiatal hímek elhagyják a falkájukat, hogy területet keressenek, mielőtt elérnék az ivarérettséget, ami általában 22 hónapos korukban áll elő.

David Gerke, a Gruppe Wolf Schweiz munkatársa most arról tájékoztatta a sokszinuvidek.hu-t, hogy a farkas továbbra is Budapest térségében van. A szakember azt is elmondta, hogy az állat mozgása lelassult, és hogy a farkas hollétéről tájékoztatták a magyar természetvédelmi hatóságokat.

- mondta a lapnak Kálmán Gergely. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációs referense azt is hozzátette, hogy a természetvédelmi őrszolgálat folyamatosan készenlétben van, és „amennyiben hosszabb ideig kimarad a jeladás, akkor óvatos keresést indít”.

A nemzeti park arra is felhívta a kirándulók figyelmét, hogy továbbra is ügyeljenek a természetjárás alapvető szabályainak betartására. Kálmán Gergely azonban azt is megjegyezte, hogy a farkas kifejezetten kerüli az embert, fél tőle, a települések közti területeken járva kimondottan óvatos.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!