A Testről és lélekről című filmben is szerepelt állat nincs egyedül: egy korábban elkóborolt szarvassal együtt járkál az erdőben – tudtuk meg.


Tegnap írtuk meg, hogy mégis él a Farkasemberként ismert Horkai Zoltán egyik szarvasa, Góliát. Kíváncsiak voltunk az állapotára, ezért ma kerestük őket. Horkai Zoltán nagyon elfoglalt volt, de párja, Vasvári Nika ma is készséggel állt rendelkezésünkre.

Mint kiderült, Góliát, aki többek között Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjében is szerepelt, legalább nincsen egyedül, vele van egy másik szarvas, aki még a múlt héten kóborolt el.

– mondta a foglalkozására nézve állatorvos asszisztens.

Azt is megtudtuk tőle, hogy Góliát egyelőre annyira riadt, hogy nem tudták még hazacsalogatni. Tegnap igyekeztek a közelében maradni, de megint bement az erdő sűrűjébe, akkor szem elől vesztették. Pár óra múlva újból kimentek megnézni, megvan-e. A probléma az, hogy ilyenkor mindig kijjebb lépnek az erdősávból, ezért egyelőre nem jó, ha zavarják őket. Mint mondták, egyelőre nincs más választásuk, várják, hogy megnyugodjanak, és megint közelebb jöjjenek az etetőhöz. Akkor majd megpróbálják megint becsalogatni az állatokat. Ahogy Nika fogalmaz:

Megtalálták a kerítés azon részét is, ahol a rémült Góliát elmenekülhetett a támadói elől. Az, hogy milyen sérülése van az állatnak, igazából akkor derül majd ki, ha hazatér, és lehetőség lesz egy tüzetesebb állatorvosi vizsgálatra.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!