Több szálon is futottak be információk, amik végül elvezettek a tettesekhez.


Mint arról mi is beszámoltunk, megtalálta a rendőrség azt a 4 és félmillió forintot érő Nike Louis Vuitton Air Force 1 Low Virgil Abloh márkájú cipőt, amit a közelmúltban loptak el Pachert Balázs boltjából.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán írt az esetről:

Szinte az egész hazai sajtót bejárta a napokban a hír, amely arról szólt, hogy egy Károly körúti üzletből március 4-én este két férfi elemelt egy kék-fehér edzőcipőt. A cipőbolt tulajdonosa a biztonsági kamerák felvételei mellett a nyomozáshoz további értékes kiindulási pontokat adott a nyomozóknak, akik a mondott irányon elindulva rövidesen egy lett illetőségű testvérpárt hoztak összefüggésbe a lopással.

Következő lépésként Hevesből futott be egy információtöredék: egy eljárás alá vont autós elkottyantotta, hogy ő tudja, hol bujkál az egyik G. fivér, akit a hatóság a lábbelilopás ügyében keres. Nem hazudott.

A megjelölt budapesti címen, Újpesten a fővárosi rendőrök március 10-én kora délután elfogták G. Eduardot (35), a helyszínen a lopáskor általa viselt ruhák egy részét is megtalálták, ellenben az égen-földön keresett Louis Vuitton Nike Air Force 1 Low Virgil Abloh sportcipőt nem.

A férfi sem a luxuslépőről, sem testvére fellelhetőségéről nem nyilatkozott, mindettől függetlenül a bíróság elrendelte letartóztatását, míg öccse, G. Artur (33) ellen a BRFK V. kerületi Rendőrkapitánysága elfogatóparancsot adott ki.

Egy férfi színről ki, egy csomag színre be. Március 17-én G. Eduard Budapesten lakó élettársa kereste meg a rendőröket azzal, hogy a Posta értesítette arról, miszerint G. Arturtól egy csomag érkezett számára.

A nyomozók osztoztak megérzésében, ezért a még kézbesítetlen, a Nemzetközi Posta Kicserélő Központnál várakozó küldeményt lefoglalták, majd a benne lévő sneakert bemutatták, annak egyértelmű azonosítása után pedig még aznap vissza is adták a sértettnek".

A BRFK képeket is megosztott:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!