A Guardian és az Inside the Games értesülései szerint is a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) vezető testülete titokban megszavazta,

hogy a lovaglás a 2024-es párizsi olimpia kikerül az öttusa versenyszámai közül és a kerékpározás kerülhet a helyére.

Az Inside the Games megkereste ezzel kapcsolatban a szervezetet, amely nem erősítette meg, de nem is cáfolta a hírt. Csütörtökön közleményt adnak majd ki.

Kapcsolódó

Egy makacs ló okozta az öttusa nagy tragédiáját

Saint Boy két világ- és Európa-bajnokon is kifogott.

Mindez annak a következménye, ami a tokiói olimpián történt. A női versenyben - amelyben Kovács Sarolta bronzérmet nyert - több ló is megmakacsolta magát és nem akartak átugrani az akadályokon. A legnagyobb visszhangot kiváltó eset pedig a versenyben akkor még vezető Annika Schleué volt, aki alatt el sem akart indulni a lova, mire a német sportoló edzője megütötte az állatot - Kim Raisnert ki is zárták a játékok további részéről.

Az öttusa, bár már többször veszélybe került, 1912 óta szerepel az olimpiai programban. Jelenleg vívás, úszás, lovaglás és kombinált szám (futás és laser run) szerepel a versenyszámok között. A Guardiannak nyilatkozva a britek olimpiai bronzérmes egykori öttusázója, Kate Allenby azt mondta, katasztrófa lenne a sportág számára, ha a lovaglás már nem lenne az öttusa része.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!