A téli olimpia helyszínén, Pekingben tartott ülést a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, amelyen szóba került, milyen sportágak kerülhetnek ki a 2028-as Los Angeles-i nyári játékok műsorából.

Az előzetes programból három tradicionális olimpiai sportág, a súlyemelés, az ökölvívás és az öttusa is kikerült. A hír olyan szempontból nem meglepő, hogy az utóbbi években mindhárom sportág pengeélen táncolt, az öttusát pedig sokan egyenesen eltemették, amikor kiderült, hogy egy drasztikus változtatás révén a lovaglás eltűnik a versenyszámok közül.

Kapcsolódó

Az öttusa meghalt, élt 112 évet

Hogy nézne ki a 400 vegyes mellúszás nélkül? Mire lenne jó a só, ha hirtelen elmenne az íze? Nagyjából ezek a kérdések fogalmazódtak meg a magyar öttusa nagy alakjaiban, amikor kiderült, hogy a sportágból, amelyet Coubertin báró a férfiasság mintaképének alkotott meg, az eddigi legdrasztikusabb váltással törlik a lovaglást.

A NOB egyelőre 28 sportágra bólintott rá, és próbálják nagyon fiatalossá tenni a programot, így a gördeszkázás, a falmászás vagy a szörf is a kiválasztott sportágak között maradt.

Nem reménytelen azonban az ökölvívás, a súlyemelés és az öttusa helyzete sem, de mindhárom sportágnak orvosolnia kell a fennálló problémákat.

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetségnek rendet kell tennie a pontozási rendszerben, miután kiderült, hogy a 2016-os riói olimpián manipulálták a mérkőzések eredményét.

A súlyemelésnek a sok doppingeset került veszélybe az olimpiai léte, míg az öttusasportnak meg kell találnia, mivel pótolja a lovaglást, valamint a NOB azt várja, sikerüljön a fiatalok számára vonzóbbá tenni a sportágat.

A Los Angeles-i olimpia szervezőbizottsága 2023-ban tehet javaslatot arra, hogy milyen sportágak kerüljenek a most megszavazott 28 mellé.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!