Gael Monfils szombaton 7-5, 6-0-ra legyőzte Thanasi Kokkinakist, ezzel bejutott az Adelaide-ben zajló keménypályás tenisztorna döntőjébe, ahol majd Karen Hacsanov lesz az ellenfele. Nem történt meglepetés, mondhatni, ugyanis a francia az első, az orosz pedig a második kiemelt.

Ugyanakkor Monfils kapcsán meg kell jegyezni, hogy folytatódott a nagy sorozata: az idei az egymást követő a 18. olyan év, amikor legalább egy döntőbe eljut az ATP Touron.

WHAT. A. RUN.????

By making it to the #AdelaideTennis final @Gael_Monfils starts 2022 by making it the 18th season in a row with at least 1 ATP final ????pic.twitter.com/3TCljGb8pm

- ATP Tour (@atptour) January 8, 2022

Ennél a történelem során csak hárman tudtak hosszabb szériát felépíteni. A rekorder természetesen Roger Federer 20 évvel, őt Jimmy Connors és Rafael Nadal követi 19-19 szezonnal. A spanyol épp szombaton jutott fináléba Melbourne-ben. Az aktív játékosok közül Novak Djokovic van lőtávon belül, ő 16 éves sorozatban van épp.

Kapcsolódó

Novak Djokovic megtörte a csendet

Először üzent a szurkolóinak.

Visszatérve Monfilsra, az eredményessége már nem annyira erős, a korábbi 32 döntője közül tízet nyert meg.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!