Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A legendás színésznő és énekesnő, Sophia Loren szeptember 20-án ünnepelte 85. születésnapját. Az Oscar-díjas világsztár még most is korát meghazudtolóan gyönyörű, és kirobbanó formában van. Nem hiába tartják őt a XX. század legszebb asszonyának!

Kora ellenére, a díva megőrizte fiatalos megjelenését, és cseppet sem mutatja, hogy már a kilencedik "X" felé tart. 2014-ben ő lett a Dolce&Gabbana reklámarca, miután a híres divatcég kizárólag neki készített egyedi árnyalatú ajakrúzst, melyet Sophia Loren nagy örömmel be is mutatott.

De mi is a titka minden idők egyik legsikeresebb és leggyönyörűbb asszonyának? A kérdésre a választ ő maga adja meg. Tanácsait pedig minden nőnek meg kellene fogadnia.

1. Hadd legyen egészséges testsúlyotok!

Sophia Loren kedvenc étele a spagetti, és nem is vonja meg magától, hanem jóízűen elfogyasztja, valahányszor kedve szottyan hozzá.

2. Fogadjátok el és szeressétek az életkorotokat!

Sophia Loren nem az a nő, aki eltitkolja vagy letagadja az éveit. Sőt, harmóniában és békében él önmagával, nyugodt, éber és kiegyensúlyozott, nem feledkezik meg az élet apró örömeiről, és vigyáz magára - megfelelően étkezik, jól felöltözik, és kitartóan tornászik.

"Egy nő, aki holtbiztos a szépségében, képes bárkit meggyőzni a sajátjáról."

3. Aludjatok kilenc órát naponta!

Sophia Loren minden áldott este 9 órakor lefekszik, és korán reggel 6-kor kel.

"A szépségért ugyanis megéri harcolni."

4. Mozogjatok!

A színésznő minden reggelt tornával indít, majd kimegy a kertbe, és megcsodálja a virágait. Nem dohányzik, nem fogyaszt alkoholt, és elutasítja a sült ételeket.

5. Igyatok sok vizet!

Sophia Loren naponta minimum 2 liter buborékmentes ásványvizet fogyaszt el, hogy a bőre rugalmas és hidratált maradjon, valamint a teste megszabadulhasson a méreganyagokat. A színésznő ugyanis szentül hiszi: aki ennél kevesebb vizet iszik, az korai ráncosodásra van ítélve.

"Nehéz ellenállhatatlannak lenned, amennyiben lusta vagy."

6. Tartsatok méregtelenítő napokat!

Minden 2-3 hónapban egyszer, Sophia Loren méregtelenítő kúrát tart. Ezt azt jelenti, hogy 2-3 napig kizárólag frissen csavart zöldség- és gyümölcsleveket iszik, továbbá friss zöldségeket és gyümölcsöket fogyaszt, melyek együttesen kitakarítják az emésztőrendszert, erősítik az immunrendszert, és felfrissítik az arcbőrt. A színésznő azt is ajánlja, fogyasszunk minél több friss ananászt, ami meggátolja a zsírok lerakódását a szervezetben.

"Létezik egy fiatalság-forrás: az elme. Az adottságok és a kreativitás, mely ott van az életetekben és a szeretteitek életében. Ha ezt megtanuljátok, valóban túlléphettek a saját életkorotokon."

7. Tisztítsátok meg a bőrötöket.

Annak érdekében, hogy bőre üde és ráncmentes maradjon, Sophia Loren rendszeresen hidratálja és ápolja a bőrét különböző krémekkel, szépítőszerekkel. Csakis a jó minőségű, elismert termékeket használja. A szem körüli területre például olívaolajat ken, majd egy A-vitamin tartalmú krémmel zárja a szépségápolást.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!