A doktornő azonban nem hagyja el a hivatását, iskolaorvosként fog dolgozni.


Több mint fél éve nem találnak gyermekorvost a távozó doktornő helyére Győr mellett öt alsó-szigetközi településen, így most átmenetileg helyettesítőkkel oldják meg a problémát.

A Győrtől észak felé sorakozó alsó-szigetközi falvaknál (Győrújfalu, Győrzámoly, Győrladamér, Dunaszeg, Dunaszentpál) szinte egy időben távozik a felnőtt háziorvos és a házi gyermekorvos, ez azt jelenti, hogy öt település 2400 gyereke marad állandó doktor nélkül.

Ez a térség az ország fejlettebb vidékei közé tartozik, de még ide sem jelentkeznek háziorvosok. A felnőtt háziorvos egy hónap múlva távozi, de a gyerekorvos már el is ment.

Ugyanis senki nem akarja betölteni a lakással, kedvezményekkel járó gyermekorvosi praxist.

A Telex győri tudósítója megkereste a távozó gyermekorvost: dr. Kelemen Ágnes nagyon röviden érzékeltette a helyzetét.

- mondta a lapnak az orvos, aki nem kívánt bővebben nyilatkozni.

Csak ennyit mondott:

Kelemen doktornőnek egyébként négy éve van még hátra a nyugdíjig, és állítása szerint nyolc éve nem volt szabadságon. Végül elárulta azt is: nem hagyja el a hivatását, iskolaorvosként fog dolgozni.

A GKI szerint minden tizedik praxis betöltetlen Magyarországon. A KSH adatai szerint 2010 és 2021 között a háziorvosok száma 9 százalékkal, a gyermekorvosoké 13 százalékkal csökkent. A GKI arra figyelmeztet, hogy a nyugdíjba vonuló háziorvosok helyére nincs utánpótlás. A magyar háziorvosok 56 százaléka 60 éves vagy idősebb, és csak alig 1,4 százalékuk 35 év alatti.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!