A házban 20-30 centi vastagon állt az ürülék, az állatok férgesek, bolhásak, soványak voltak. A gazdájuk meg volt róla győződve, hogy jót tett a kutyákkal.


72 tragikus állapotban lévő kutyát találtak Pusztavámon az ASKA Alapítvány munkatársai szombaton. Az állatokat ürülék borította, soványak, bolhásak voltak és több megvakult a sötét épületben.

Az alapítvány szombaton délután kapott egy hívást a katasztrófavédelemtől, hogy bedőlt egy ház oldala, és az épületben körülbelül 70 kutya van. A szervezet munkatársai „enyhe túlzásnak” gondolták a becslést, egészen addig, amíg meg nem érkeztek az épülethez Pusztavámosra.

- írta az ASKA vasárnapi bejegyzésében.

A szervezet a bejegyzésében segítséget kért, többek között kutyaházakra, bolhanyakörvekre, kutyatápra, konzervekre van szükségük, és ideiglenes befogadókra.

- írták.

Egy későbbi bejegyzésből kiderül, hogy a kutyák közül 20 hím, 52 pedig nőstény.

„Ez nagyon nem jó arány, feltételezhető nagyon sokan vemhesek a szukák közül, olyanok is akiket eddig még nem láttunk.”

Molnár Tamásné Zsazsa, az ASKA menhelyének vezetője később a Fehérvár TV-nek azt mondta, hogy az állatok, férgesek, bolhásak, soványak, oltása pedig egyiknek sincs. Ahogy fogalmazott, a helyiségben 20-30 centiméter vastagon állt az ürülék, és vélhetően a fal is azért dőlt ki, mert „szétázott teljesen”.

Az állatvédő az eset kapcsán arra is felhívta a figyelmet: ha valakinél tíznél több kutyát látnak, de az állatok nincsenek kint a kertben, nem látható rajtuk, hogy egészségesek, akkor ott már baj van, „állatgyűjtögetésről van szó”.

- mondta Molnár Tamásné Zsazsa. A menhely vezetője azt is hozzátette, hogy a kutyákat elhozták, vállalták őket, és ezt meg is fogják oldani. Ebben pedig számítanak a támogatóik segítségére is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!