Az idős eb, Mangó most új családot keres, mert kiderült, beteg gazdája már nem tudja ellátni.


A Magyar Közút szigetszentmiklósi mérnökségének útellenőre múlt kedden a szokásos ellenőrző útján észrevett a szalagkorláton túl egy nagytestű, világosszínű kutyát, óvatosan megállt mellette majd azonnal segítséget kért a budafoki kutyamentőktől és értesítette a mérnökségi kollégákat is.

Rövid időn belül a CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesület vezetője megszervezte a mentést, saját önkéntesei mellé segítséget kért a Magyar Rescue 4X4 és az Érdi Civil Állatmentők csapatától is, hogy segítsen a láthatóan idős, sokkos állapotban lévő kutya mentésében. Pár perc alatt sikerült befogni az állatot.

A Magyar Közút szakemberei munkájuk során számtalan esetben segítettek már a közutak területén bajba jutott állatoknak. Talán a legismertebb mentett kutyájuk Emká, a jászberényi munkatársak által megtalált és befogadott eb. Az elmúlt napokban a cég szigetszentmiklósi útellenőre, Tolnai Zoltán bukkant az M0-s autóúton egy sérült, idős kutyára. Azonnal profi segítséget kért és az állatmentőkkel közösen sikerült befogniuk a sokkos állapotban lévő állatot.

A sikeres mentőakcióról készült videó elérhető a Magyar Közút hivatalos Instagram oldalán:

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Mint utóbb kiderült, Mangó idős gazdájának nagyon megromlott az egészségi állapota, kórházba került, ezért ismerősei sétáltatták és etették, de mivel rosszul viselte a napközbeni magányt az egyik segítő telephelyére költöztették. Innen szökött meg, Biatorbágyról indult, felbukkant Törökbálinton, Érden és végül Diósdon. Múlt hétfő este már az Anna-hegynél látták, de eltűnt a bejelentő szeme elől. Másnap délelőtt bukkant rá a Magyar Közút útellenőre az M0-s autóút diósdi felhajtója után. A példás és gyors összefogás után az állatmentők azonnal állatorvoshoz vitték Mangót, ahol kivizsgálták és megállapították, hogy a lábán és a fején is vannak sérülések.

Ha valaki úgy gondolja, hogy megszépíti ennek az idős ebnek a hátralévő életét, keresse a CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesületet +36-30-886-6940-es számon.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!