Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Románia legidősebb anyukájának lánya, Eliza Maria Bogdana Iliescu már betöltötte a 14. életévét, versenyekre jár és az iskolában is kiválóan teljesít.

Eliza 2005-ben született, édesanyja, Adriana Iliescu 67 éves volt, amikor őt világra hozta, azonnal be is került a Rekordok Könyvébe, mint Románia legidősebb anyukája. A kislány in vitro megtermékenyítéssel fogant. Annak ellenére, hogy nagyon sokan támadták az idős nőt, az egyáltalán nem törődött az emberek véleményével.

Adrianának és Elizának különleges kapcsolata van. Az idős anyuka fáradhatatlanul törődik lányával, minden energiáját és tudását arra fordítja, hogy lánya a legjobb nevelést kapja.

Adriana Iliescu jó pár szabályt lefektetett a kislányának, aki nem járhat klubokba, szabályait akkor is követnie kell, ha már édesanyja nem él.

"Ha nagykorú lesz lehet majd barátja, de ha még élni fogok, meg kell ismernem őt és beleegyezésemet kell adnom a kapcsolatba. Engem így neveltek és én is így szeretném nevelni a lányomat. Egy gyerek életében nincsen helye a mobiltelefonnak és a számítógépnek. A gyereknek könyvek között kell felnőnie, nem erőszakos játékokon, amik egyáltalán nem segítik az intelligenciájának és személyiségének a fejlődését." - mondta Adriana Iliescu.

Eliza édesanyja román szakos tanár volt, így személyesen készíti fel lányát a vizsgákra. Azt azonban elmondta, hogy nincs pénze kifizetni lányának az egyetemet, így egyetlen megoldásként az maradt, hogy a kislány jó tanuló legyen és ingyenes helyet kapjon a felsőoktatásban.

Az idős asszony 20 évesen ment férjhez, kis időre rá állapotos is maradt, de elvesztette a babáját, majd később férje és ő is tuberkulózisban szenvedett. Miután férje elhunyt in vitro megtermékenyítésre adta fejét, mert természetes úton nem lehetett gyereke. A dolog érdekessége, hogy egy szerződés alapján az az orvos lesz a kislány gyámja, aki a nőn végrehajtotta az in vitro megtermékenyítést.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!