Vlagyimir Neszterov 74 éves volt, ő fejlesztette a jövőbeli orosz holdmisszió rakétáját. Egyelőre nem derült ki, hogy mi okozta a halálát.


Váratlanul meghalt az a tudós, aki a jövőbeli orosz holdmisszió rakétáját fejlesztette, írja a Daily Mail. Vlagyimir Neszterov, a Hrunyicsev Gépgyár egykori főigazgatója 74 éves korában halt meg december 28-án. Halálának okát nem hozták nyilvánosságra.

Neszterovot 2014 óta folyamatosan vádolták csalással és sikkasztással.

Az oroszok által „a világ legjobb rakétájának” tartott Angara fejlesztésének egyik úttörője rövid időn belül az orosz elit negyedik tagja, aki rejtélyes körülmények között vesztette életét.

A hét elején váratlanul meghalt Alekszandr Buzakov, a szentpétervári Admiralitás Hajógyárak vezérigazgatója, aki az új tengeralattjárók építéséért felelt. Karácsony napján halt meg egy katonai kórházban a 69 éves Alekszej Maszlov. Az orosz szárazföldi erők főparancsnokának cégét a Kreml azért bírálta, mert szerintük nem gyártottak elegendő új tankot az ukrajnai háborúhoz.

Szintén karácsony környékén halt meg Pavel Antov Genrikovics. A leggazdagabbnak tartott orosz képviselő éppen Indiában nyaralt, amikor kiesett a szálloda harmadik emeleti szobájának ablakán és szörnyet halt.

Csak idén legalább tíz oligarcha és az orosz vezetés kritikusa vesztette életét tisztázatlan körülmények között.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!