Naszrat Rahimi belügyminisztériumi szóvivő hozzátette, hogy az áldozatok közt sok a nő és a gyerek. A személyzet szerint a rendezvényre mintegy 1200 embert hívtak meg a Dubai City központba, amely a főváros nyugati részében fekszik.

A zömében síiták lakta városrészben helyi idő szerint 22 óra 40 perckor elkövetett merényletet a tálibok közleményben elítélték, és tagadták, hogy bármilyen közük lenne hozzá. A radikálisok szóvivője, Zabihullah Mudzsáhid Twitteren leszögezte: senkinek sincs joga nőket és gyerekeket megölni.

Az egyik vendég, Mohammad Farhag az AFP hírügynökségnek számolt be a látottakról:

"Mindenki sírva és kiabálva rohant kifelé. Húsz percig a teljes terem tele volt füsttel, a férfiak közül pedig mindenki meghalt, vagy megsérült, a testeket pedig csak két órával a robbanás után tudták kihozni az épületből."

A merényletért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget.

Fotó: WAKIL KOHSAR / AFP

Nem ez volt az elmúlt napok egyetlen hasonló eseménye: tíz nappal ezelőtt egy kabuli rendőrségi épület előtt robbant bomba, tizennégy ember halálát és legalább százötven sérülését okozva. A detonációt a tálibok vállalták magukra. Pénteken egy tálib vezető, Hibatullah Akhundzada testvére egy mecset mellett robbant bomba miatt hunyt el a pakisztáni Kvettában - a BBC az afgán hírszerzés köreiből származó forrása szerint a férfi volt a célpont.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!