Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ed Stafford volt brit katonatiszt elfogadta egy brit televízió felkérését, hogy 60 napon át hajléktalan legyen.

A kísérlet során a londoni, glasgowi és manchersteri hajléktalanok között élt.

"Amikor elfogadtam a Channel 4 felkérését, hogy 60 napig az utcán éljek be akartam bizonyítani a negatív sztereotípiákat és megmutassam micsoda túlélési történetet vannak köztünk. A végeredmény sokkal keményebb volt, mint az én valaha vártam volna." - mondta a férfi.

Stafford azt is elárulta, hogy a hajléktalanok fantom közösségnek tekinthetőek, mert a járókelők alig veszik észre őket, mégis közöttük szoros kötelék van. Londonban például azt figyelte meg, hogy a hajléktalanok az egyetlen emberek, akik egymás szemébe néznek, amikor találkoznak egymással.

A férfi arra számított, hogy a 60 nap alatt lefogy, de legnagyobb meglepetésére 5 kilót hízott, mivel nagyon sok járókelő vásárolt neki szendvicset vagy gyorséttermi kaját.

Ami az összegyűjtött pénzt illeti, a férfi elárulta, volt olyan hónap, hogy többet keresett, mint az átlag brit munkás. Londonban egy hajléktalan akár 200 lírát is megkereshet egy nap, ami messze meghaladja az átlagkeresetet (ami Nagy-Britanniában 500 lírát tesz ki hetente).

Manchesterben találkozott egy olyan férfival, aki fél óra alatt kereste meg a 20 lírát, arra hivatkozva, hogy meg szeretne szállni egy hosztelben, ám később a pénzt drogra költötte.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!