Ön mit csinálna, ha autózás közben egyszer csak azt venné észre, hogy mindenfelé ötven- és százdolláros bankjegyek borítják az autópályát? Az amerikai Georgia állam egyik autópályáján pontosan ezzel a dilemmával szembesültek az autósok, miután egy páncélautó szórni kezdte rakományát.


A helyi hatóságok közlése szerint a páncélautó oldalsó ajtója nyílt ki helyi idő szerint kedden este az Atlanta körül haladó 285-ös számú autópályán, és onnan 175 ezer dollárnyi (50,5 millió forint) készpénz került az útra. A rendőrök és a páncélautó őrei ebből csak mindössze pár száz dollárt tudtak begyűjteni. A többi "eltűnt", és nem nehéz kitalálni, hogy hova.

A beszámolók szerint ugyanis legalább 15 autó állt meg az út szélén, és az emberek rohanva kezdték el begyűjteni a szétszóródott pénzt. A jelenetről több videót is készítettek arra járó autósok, amiket a közösségi oldalakon tettek közzé.

Armored truck's cash rains on Atlanta interstate

"Believe it or not," some people have come forward to return some of the $175,000 that fell out of the back of an armored truck Tuesday night in Georgia, authorities say. https://abcn.ws/2G53DAI

Közzétette: ABC News - 2019. július 10., szerda

És ennek a rendőrség nagyon is örül, hiszen így rengeteg bizonyítékuk van. A szétszóródott pénzt eltenni ugyanis bűncselekmény, és akár lopás vádjával is eljárást lehet indítani a bankjegyeket lenyúló emberek ellen.

Nagyon sok közösségi médiás videónk van, és néhányon a rendszámtáblák is látszanak

- mondta el a CNN-nek egy helyi rendőrségi szóvivő. Robert Parsons őrmester ugyanakkor hozzátette, inkább azt szeretnék, hogy az emberek önként adják le a begyűjtött pénz, ígérve, hogy akkor nem indítanak eljárást ellenük.

https://twitter.com/GAFollowers/status/1149027990354968577

A rendőrség másnap a Facebook-oldalán közölte, hogy "hiszik, vagy sem, de néhányan visszahozták" a páncélautóból kiesett pénzt. Volt, aki 2100 dollárt, másvalaki 500 dollárt adott le - mondta el Parsons a CNN-nek. A Fox News-nak pedig hozzátette: szerdáig öt ember ment be hozzájuk, akik összesen 4 400 dollárt adtak le.

So, believe it or not, some people have been returning the money that fell from the armored car on I-285. We understand it was a bizarre occurrence, but do the right thing and return the money. (RP)

Közzétette: Dunwoody Police Department - 2019. július 10., szerda


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!