Kozma Éva szerint hamarosan a Kárpát-medencében mindenki a szennyezett levegőt fogja szívni, mindenkit érinteni fog az akkumulátorgyárak miatti vízhiány és az ételeink sem lesznek már egészségesek.


„Az akkumulátornagyhatalmi mánia messze túlmutat azon, hogy csak helyi problémaként kezeljük” – mondta el a Tisza Párt debreceni tüntetésének színpadán Kozma Éva, a Mikepércsi Anyák a Környezetért. A civil szervezet azzal lett ismert, hogy több tüntetést szervezett már a városba tervezett akkumulátorgyárak ellen.

A kormány a határozataival, az Országgyűlés a törvénymódosításokkal, a hatóságok a nem kellően határozott és sokszor nem szakszerű döntéseikkel nem szigorítják, hanem egyenesen kiüresítik az egyébként is sok esetben hiányosan átültetett uniós környezetvédelmi szabályokat, a kiemelt beruházássá nyilvánítással pedig egyenesen szabad utat engednek a szennyező akkumulátor-ipari térnyerésnek – tette hozzá

Kozma Éva elmondta: „csak Debrecen ipari parkjaikban jelenleg hét akkumulátoripari beruházás zajlik. Épülnek itt kínai akkumulátorgyárak, már próbaüzemet tart a szeparátorfóliagyár, hamarosan kész a katódgyár is. Az egész országban pedig lassan már negyvennél tartunk” – tette hozzá.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!